Találkozunk Mucsiban 2017

Mucsi találkozó 2017

Fényképes beszámoló

Még az Egyesült Államokból és Ausztráliából is érkeztek vendégek Mucsiba az
elszármazottak találkozójára

A település központjában található, virágokkal teli, szépen gondozott park teljesen megtelt, mindenki talált magának kedvére való programot. A nagyszínpadon kulturális műsorok szórakoztatták a vendégeket, a sátrak alatt pedig kézművesek, kistermelők kínálták portékáikat. A reggeli szentmisét Erb József bonyhádi plébános, a falu szülötte celebrálta, a kiállításokat pedig a falúvezető nyitotta meg.

A találkozó apropójára hozatta a faluvezetés és a találkozót szervező Együtt Mucsiért Alapítvány a Málenkij Robot nevet viselő vándorkiállítást, de erre az eseményre az egykor gyerekzsivajtól hangos, ma már üresen álló iskolába egy korabeli tantermet is berendeztek. Nagyon sokan dicsérték az állandó kiállítást, amely az egykori parókia épületében kapott helyet, s amely az egyházzal kötött megállapodásnak köszönhetően még tíz évig itt is maradhat.

A pékség épületében a helyi nyugdíjasklub tagjainak köszönhetően reggeltől készültek a finomnál is finomabb rétesek, a túrós, a mákos, a káposztás, az almás és a meggyes töltetű finomságok pillanatok alatt elfogytak, pedig harminc nagy tepsivel készült belőlük, Franciska Anderson Amerikából, a Visconsin állambeli Madisonból érkezett, csak azért, hogy megnézze, melyik házban is éltek a dédszülei. Lapunknak elmondta, hogy a Facebookról értesült a találkozóról, nagy örömmel ült repülőre és boldog, hogy láthatta, honnan is származik a családja.

Scroll to Top